Tandheelkunde | Dierenkliniek Osdorp

Gebit

Een gezond gebit is belangrijk voor de gezondheid én het welzijn van hond en kat. Ongemerkt kunnen tandproblemen pijn veroorzaken, dit kunnen wij voorkomen en verhelpen. Wij kunnen je begeleiden in het goed verzorgen van het gebit van jouw dier en bij problemen maken we samen een plan van aanpak. Dit kan gaan over een professionele reiniging van het gebit met dentale röntgenopnames en eventueel extracties van tanden of kiezen.

Een professionele gebitsreiniging gebeurt altijd onder algehele verdoving. Bij het slapende dier wordt na de gebitsreiniging de controle van het gebit en tandvlees verder doorgezet en kan alles nog beter gecontroleerd worden en meteen behandeld indien nodig. Het grootste deel van de tand of kies kunnen we niet zien. Door middel van dentale röntgenfoto’s kunnen we ook het gebied onder het tandvlees in beeld brengen.

Alleen door het maken van deze dentale röntgenfoto's kan de kroon, de wortel, het omliggende weefsel en de kaak goed beoordeeld worden. Op deze manier kan er besloten worden of de tand of kies getrokken moet worden.

Shutterstock 645166225