Operaties | Dierenkliniek Osdorp

Operaties

In de praktijk voeren we dagelijks kleine en grote operaties uit. Je kunt bij ons terecht voor onder andere: sterilisatie en castratie, buikoperaties, verwijderen van huidbulten, oogoperaties, amputaties, botbreuken, spoedoperaties en meer.

We maken hierbij gebruik van gas-anesthesie. Dit is een zeer veilige methode waarbij het dier snel wakker is na de ingreep met zo min mogelijk bijwerkingen. Bij dieren met een verhoogd risico bij de narcose, zoals senioren of dieren met een hartprobleem, gebruiken wij een aangepaste narcose.

Een operatie onder narcose, bij welk dier dan ook, geeft altijd een bepaald risico. Vooraf aan een operatie zullen we jouw dier, in overleg, dan ook uitgebreid onderzoeken. De uitkomsten daarvan en eventuele risico’s bespreken wij uiteraard met je.

Afspraak afzeggen?

Mocht je niet kunnen komen voor de operatie verwachten wij dat je dit minimaal 24 uur van tevoren aan ons laat weten. Mocht je dit nalaten zullen wij de kosten hiervoor in rekening brengen.

Shutterstock 1997618930

Voor de operatie

Het is belangrijk om tenminste 8 uur voor de operatie geen voer meer te geven, drinken mag wel. De narcose heeft invloed op het maagdarmkanaal en geeft misselijkheid bij een volle maag tijdens en na de operatie.

De ingreep en recovery

Voor we beginnen geven wij pijnstillers en starten we met het toedienen van de narcose. Daarna wordt het te opereren gebied geschoren en gewassen waarna de operatie kan starten. Indien mogelijk plaatsen we de laatste hechtingen onder de huid, waardoor jouw dier hier later niet aan kan komen. Hierdoor is het in de meeste gevallen niet nodig om een kraag of jasje te dragen na de operatie.

De recovery vindt plaats in een eigen hokje waar ze rustig wakker kunnen worden.

Na de operatie

Wanneer de dierenarts klaar is met de operatie word je gebeld door de dierenarts of de operatie-assistente. Jouw dier kan weer naar huis als hij/zij goed wakker is.

Na de operatie kunnen ze thuis wat rustiger zijn dan normaal. Sommige dieren zijn ook wat misselijk na de operatie. Geef hem of haar een rustig plekje om bij te komen. Indien er medicatie is voorgeschreven dan staat op de verpakking wanneer je hiermee dient te starten. Afhankelijk van het type operatie maken we een afspraak met je voor een nacontrole.

Wanneer je vragen hebt na de ingreep twijfel dan niet om ons te bellen. Wij begrijpen dat iedere ingreep spannend kan zijn.