020 619 16 13
Pieter Calandlaan 104
Amsterdam

Voedingsinfo

Voedings informatie

Voor precies de juiste voeding voor uw hond kunt u terecht bij de dierenspeciaalzaak of de dierenarts. Links kunt u voor een van deze verkooppunten kiezen en daar de juiste voeding voor uw hond kiezen.

Waarom heeft Royal Canin zo´n uitgebreid assortiment? Royal Canin kijkt voor alle voedingen allereerst naar de behoefte van de hond en kat. De juiste voeding geven betekent voor ons een voeding ontwikkelen die precies is afgestemd op de behoefte van het dier en die behoeften zijn afhankelijk van de volgende eigenschappen:

Grootte
X-small, Mini, Medium, Maxi, Giant

Leeftijd
Groei – een cruciale periode voor de spijsvertering en het immuunsysteem

Ras
Rekening houden met de specifieke gevoeligheden.

Levensstijl
Weinig beweging, Zeer actief, Sporthond, Werkhond

Gevoeligheden
Spijsvertering, Gebit, Huid en vacht, neiging tot overgewicht

Fysiologische status
Dracht, Lactatie, gecastreerd/gesteriliseerd, overgewicht

Royal Canin verkoopt uitsluitend via gespecialiseerde verkooppunten. Deze belangrijke partners kunnen de belangrijke adviesfunctie bij de producten van Royal Canin goed invullen en ‘kennis en respect’ voor de voedingsbehoeftes van huisdieren garanderen. Per jaar worden er meer dan 1000 gespecialiseerde verkoopmedewerkers getraind door Royal Canin zodat zij u kunnen helpen de beste voeding voor uw kat en hond te vinden.

Urinary S/O

Speciale dieetvoeding voor de behandeling van blaasstenen of blaasgruis.
Urinary S/O Diet helpt bij het oplossen van struvietstenen/-kristallen (blaasgruis) en voorkomen het opnieuw vormen hiervan. Daarnaast gaan deze voedingen ook de vorming van calciumoxalaatstenen tegen.

Laag magnesium gehalte
Door het magnesiumgehalte in de voeding te verlagen wordt het risico van de vorming van struvietstenen verminderd.

Toename van het urinevolume
Door een verhoogde vochtopname neemt de hoeveelheid urine toe. Hierdoor wordt de concentratie van kristalvormende bestanddelen in de urine beperkt en het risico van de vorming van blaasstenen verlaagd.

Onderverzadiging van de urine
Door de speciale samenstelling wordt de vorming van zowel struviet- als calciumoxalaatstenen voorkomen en wordt het oplossen van struviet mogelijk gemaakt.

Doeltreffend oplossen struvietstenen
Dankzij de speciale samenstelling wordt het doeltreffend oplossen van struvietstenen mogelijk gemaakt.

Hypoallergenic

Speciale dieetvoeding voor de diagnose en behandeling van voedselovergevoeligheid, maagdarmaandoeningen en huidproblemen
Bij de behandeling van voedselovergevoeligheid zal uw dierenarts uw hond een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Hypoallergenic Diet is speciaal ontwikkeld voor de diagnose en behandeling van voedselovergevoeligheid. Deze dieetvoeding is ook zeer geschikt als onderdeel van de behandeling van andere maagdarmaandoeningen en huidproblemen.

Beperkt huidreacties
Omega-3-vetzuren (EPA/DHA) hebben een ontstekingsremmende werking.

Zeer licht verteerbaar
Hypoallergeen en zeer licht verteerbaar.

Versterkt barrièrefunctie van de huid
Een speciale combinatie van vitaminen en zink verminderen het waterverlies door de huid en verbeteren de barrièrefunctie van de huid.

Evenwichtige darmflora
De combinatie van Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS) en zeloiet (een specifiek mineraal) bevordert een evenwichtig darmflora en helpt de darmwand te beschermen. De voeding is gluten en lactosevrij.

Gastro Intestinal

Speciale dieetvoeding ontwikkeld voor honden met maag-darmaandoeningen. Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van maagdarmaandoeningen. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Bij de behandeling van braken en/of diarree is Royal Canin Gastro-Intestinal Diet een geschikte dieetvoeding. Dit dieet is speciaal ontwikkeld voor honden met maag-darmaandoeningen.

Goed verteerbare ingrediënten
De zeer goede verteerbaarheid zorgt ervoor dat de voeding makkelijk kan worden opgenomen in de darm. Zodat het dier alle voedingsstoffen opneemt die het nodig heeft.

Bevordering van het herstel
De zeer goede smakelijkheid en de hoge energiedichtheid zorgen voor een goede opname van de voeding, zodat het herstel van de hond of kat wordt bevorderd (droogvoeding).

Evenwichtige darmflora
De combinatie van bijzonder goed verteerbare eiwitten (LIP), prebiotica (FOS, MOS), chicoreipulp, rijst en visolie zorgt voor een optimale verteerbaarheid en ondersteuning van de spijsvertering.

Hoog energiegehalte
Dankzij een hoge energiedichtheid kan de hoeveelheid voeding per dag worden beperkt. Hierdoor wordt het maag-darmkanaal minder belast.

Diabetic Diet

Speciale dieetvoeding ontwikkeld ter regulering van de bloedsuikerspiegel bij honden
Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes mellitus. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven zoals Royal Canin Diabetic Diet. Diabetic Diet is speciaal ontwikkeld om de regulering van de bloedsuikerspiegel bij honden te ondersteunen.

Antioxydantencomplex
Een combinatie van synergetisch werkende antioxidanten, beperkt de afbraak van het cel DNA, versterkt de immuniteit en remt de effecten van het ouder worden.

Voor een sterk verzadigend effect
De voedingsvezels vertragen de opname in de dunne darm en verbeteren de regulatie van het glucosegehalte in het bloed bij de hond met diabetes.

Laag gehalte koolhydraten
Dankzij een laag koolhydraatgehalte in de voeding wordt de postprandiale glycemie beperkt.

Beperking postprandiale hyperglycaemie
Dankzij de toevoeging van granen met een lage glycaemische index (gerst en maïs) en gelvormende vezels wordt de postprandiale hyperglycaemie beperkt.

Babydog Milk

Voor pups vanaf geboorte tot spenen
Babydog Milk is een evenwichtige voeding voor pups vanaf de geboorte. Bij de geboorte zijn pups volledig afhankelijk van de aanvoer van voedingsstoffen in de moedermelk. Omdat teven soms onvoldoende melk, of melk van onvoldoende kwaliteit produceren, kan bijvoeding met puppymelk noodzakelijk zijn. Royal Canin heeft Babydog Milk ontwikkeld, een topproduct geheel volgens de filosofie van Royal Canin. Deze puppymelk kan vanaf de geboorte tot het spenen (ongeveer 3-5 weken), als supplement of vervangende moedermelk, gegeven worden.

Babydog Milk mag pas gegeven worden aan alle pasgeboren pups als aanvulling op of vervanging van de moedermelk. Aanvulling op de moedermelk wordt aanbevolen wanneer het gewicht van de pasgeboren pups niet of te weinig toeneemt. Dit verschijnsel komt vaak voor bij kleine rassen. Waarom Royal Canin Babydog Milk? 1: Pups die met de fles gevoed worden, moeten 4 tot 8 maaltijden per dag krijgen op vaste tijdstippen. 2: Het vermogen van de pasgeboren pup om zetmeel te verteren ontwikkelt zich zeer langzaam in de loop van het eerste levensjaar. 3: Het immuunsysteem van de pup werkt nog niet optimaal bij de geboorte. Bovendien kunnen problemen optreden bij het zogen. Zeer grote nesten, weespups, zwakke pups, verstoting door de moeder, onvoldoende kwaliteit van de moedermelk of zelfs giftige melk.