020 619 16 13
Pieter Calandlaan 104
Amsterdam

De Praktijk

Wij maken dieren beter

Wonen u en uw huisdier(en) in Amsterdam of omgeving? En bent u op zoek naar een prettige dierenartsenpraktijk, waar naast optimale zorg een goed contact met dier én baasje vooropstaat? Dan hoeft u niet langer te zoeken: dierenkliniek Osdorp is er voor u.

Als gezelschapsdierenpraktijk behandelen wij alle mogelijke huisdieren. Natuurlijk zijn dat honden en katten, maar ook uw konijn, cavia, fret, woestijnrat, vogel of schildpad is welkom bij ons. Net als uw auto: vlak bij de praktijk kunt u gratis parkeren.

Wij hebben ruime diergeneeskundige ervaring, houden onze kennis paraat en actueel en beschikken over moderne hulpmiddelen voor het stellen van correcte diagnoses. Niet alleen behandelen we kwalen van uw vier- of tweevoeter naar beste vermogen, we doen er ook alles aan om u te helpen nieuwe klachten te voorkomen. Kortom, uw huisdier is bij ons in goede handen.

Kat trimmen

Wij nemen de tijd voor u en uw huisdier

Het welzijn van uw huisdier staat in onze praktijk vanzelfsprekend voorop. Daarbij garanderen we kwaliteitszorg en hechten we aan een persoonlijke benadering. Omdat we de tijd willen nemen voor uw huisdier en u, beslaat een consult bij ons 15 minuten. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke 10 minuten. Wij werken uitsluitend op afspraak. Dit betekent nog meer aandacht en rust voor de behandeling.

Omdat voorkomen beter is dan genezen, zien wij preventie als een belangrijke taak en hebben we extra aandacht voor jonge dieren. Zij hebben nog een heel leven voor zich en een goede start is voor hun gezondheid van groot belang. Hierbij gaat het om (tijdig) vaccineren, maar ook om adviezen over voeding, huisvesting, verzorging en omgang met uw huisdier. Wij beschikken over een schat aan kennis die wij graag met u delen.

Na de diagnose volgt een behandelplan. Vaak zal uw huisdier geholpen zijn met medicijnen of een simpele verandering van voeding, maar soms is een operatie nodig. Hoewel wij door nascholing en regelmatige investeringen in goede apparatuur nagenoeg alle dieren kunnen behandelen, is een enkele keer raadpleging van een diergeneeskundig specialist nodig. Net als de huisarts verwijzen we de 'patiënt' in dat geval door.

Niet alle dieren zijn te genezen, al zouden we dat natuurlijk het liefst willen. Als het niet anders kan, zorgen wij voor een waardig afscheid van uw huisgenoot.